Reguliere Intensive Care HagaZiekenhuis weer in gebruik genomen

Array

Het HagaZiekenhuis heeft de reguliere Intensive Care (IC) weer in gebruik genomen. Sinds dinsdag 6 december werd gebruik gemaakt van een tijdelijke IC, nadat in de nacht van 1 op 2 december op de reguliere IC lekkage was ontstaan als gevolg van bouwactiviteiten. Deze bouwactiviteiten zijn inmiddels versneld afgerond.

Na de vaststelling van de lekkage besloot het HagaZiekenhuis alle risico’s uit te sluiten en de reguliere IC tijdelijk te sluiten. Om de zorgverlening doorgang te laten vinden, werd een tijdelijke IC ingericht op de afdeling Dialyse van locatie Leyweg. Deze tijdelijke IC maakte het mogelijk om vrijwel alle geplande operaties normaal uit te voeren. Een deel van de dialysebehandelingen werd in deze periode verplaatst naar de dialyseafdeling van het HagaZiekenhuis op locatie Sportlaan en het Dialyse Centrum Zoetermeer.

In de afgelopen weken zijn de bouwwerkzaamheden aan het dak van de IC versneld uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn succesvol afgerond. Daarna is de reguliere IC weer gereedgemaakt voor patientenzorg. Nadat de juiste werking en veiligheid van alle apparatuur en procedures uitvoerig was getest, zijn op woensdag 28 december de eerste patienten overgebracht van de tijdelijke naar de reguliere IC. Inmiddels is op de reguliere IC de volledige capaciteit weer beschikbaar.

Aansluitend is de inrichting van de dialyseafdeling weer in haar oorspronkelijke staat teruggebracht. Nadat ook hier de juiste werking en veiligheid van alle apparatuur was getest, is op vrijdagmorgen 30 december de reguliere patientenzorg ook op deze afdeling hervat.

Bron: HagaZiekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen