MedAlert: App therapietrouw medicatie te verbeteren

Medicijnen werken beter als u ze op het voorgeschreven tijdstip inneemt. Natuurlijk denkt u zelf niet de hele dag aan uw medicatie. Het kan het best eens voorkomen dat u een pilletje vergeet of te laat slikt.

Via de website kunt u Alerts aanmaken, die u helpen herinneren dat u uw medicatie moet innemen. Dit kost u weinig moeite, terwijl u er lange tijd plezier van hebt.

Iets voor u?
MedAlert is in principe voor iedereen. Als u beschikking heeft over een mobiele telefoon, toegang heeft tot een computer en herinnerd wilt worden aan de momenten waarop u uw medicatie moet slikken, kunt u MedAlert gebruiken.

GGZ, Medalert from GGZ Friesland on Vimeo.

Hoe werkt het?
Allereerst is het belangrijk dat u de drie stappen doorloopt, die op de homepage staan aangegeven. U drukt daarvoor eerst op ‘Meldt u nu aan’. Er opent dan een pagina, waar u uw persoonlijke gegevens kunt invullen. Deze gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Als u dit gedaan heeft, dan komt u op een vervolgpagina. Bovenin staat de optie ‘Alert aanmaken’. Als u hierop klikt, kunt u uw eerste medicijn gaan invoeren. Stel dat u elke dag Prozac slikt, dan kunt u de naam van het medicijn ingeven en vervolgens de tijd en hoe vaak deze herinnering terug moet komen. Als u de eerste Alert heeft aangemaakt, kunt u eventuele andere medicijnen of uw bezoeken aan de arts op dezelfde manier invoeren.

Met de credits die u koopt (zie ‘Credits kopen’ hieronder) wordt vervolgens op het moment dat u uw medicatie dient in te nemen een herinnering verstuurd per sms naar uw mobiele telefoon. Eén credit staat hierbij gelijk aan één sms. Ook kunt u instellen dat u, naast een sms, een e-mail wilt ontvangen. Dit helpt u herinneren dat u uw medicatie in moet nemen.

Credits / smsjes kopen
Als u klaar bent met het invullen van de alerts, kunt u het beste direct uw tegoed opwaarderen. Aan de rechterkant van uw persoonlijke pagina staat een button met credits kopen. Als u daar op klikt komt u op een webpagina waar u kunt aangeven hoeveel credits u wilt hebben. Stel dat u 500 credits koopt, dan kunt u als u dagelijks 1 keer herinnerd wordt anderhalf jaar vooruit. Want één credit staat gelijk aan één sms. Eén credit kost u 7 cent. Dus om anderhalf jaar lang herinnerd te worden aan uw medicatie, betaalt u 35 euro.

U betaalt via iDeal. Alle Nederlandse banken zijn aangesloten bij dit initiatief en op het moment dat u heeft aangegeven hoeveel credits u wilt, kunt u aangeven bij welke bank u bent aangesloten en vervolgens op dezelfde manier inloggen als u doet wanneer u gaat internetbankieren.

MedAlert is een aanvulling
Het is erg belangrijk dat u beseft dat de website MedAlert.nl u weliswaar helpt om op tijd medicatie in te nemen. Maar dat u de manier waarop u nu zorgt dat u op tijd uw medicatie slikt, niet moet stopzetten.

De verantwoordelijkheid hiervoor ligt namelijk nog altijd bij uzelf. Probeert u daarom MedAlert niet te zien als dé oplossing voor het op tijd innemen van medicatie, maar als een welkome aanvulling. MedAlert kan ook niet verantwoordelijk worden gesteld als u een keer vergeten bent uw medicatie in te nemen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen