Verandering financiering en distributie TNF-alfa remmers

Per 1 januari 2012 zal door een verandering in de wetgeving de financiering en distributie van TNF-alfa remmers en een aantal andere dure geneesmiddelen wijzigen. Vanaf dat moment is Medisch Spectrum Twente verantwoordelijk voor de verstrekking, en indien nodig de toediening, van deze middelen. Attentie: vergeet niet om uw legitimatie mee te nemen!

De betreffende geneesmiddelen worden voornamelijk gebruikt binnen de dermatologie, reumatologie en maag-darm-leverartsen. Het gaat om onderstaande middelen:

■ Abatacept (Orencia®)

■ Adalimumab (Humira®)

■ Anakinra (Kineret®)

■ Certolizumab pegol (Cimzia®)

■ Etanercept (Enbrel®)

■ Golimumab (Simponi®)

■ Infliximab (Remicade®)

■ Estekunimab (Stelara®)

Vanaf 1 januari 2012 blijft de dermatoloog, reumatoloog of Maag-darm-leverarts u de medicatie voor-schrijven zoals u gewend bent, maar wijzigt de distributie. Deze veranderingen zijn opgelegd door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) waarbij de ziekenhuizen verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit en de kosten van de specialistische geneesmiddelen, waartoe de TNF-alfa remmers behoren. De minister hoopt dat ziekenhuizen deze dure geneesmiddelen goedkoper kunnen inkopen en er op die manier een kostenbesparing gerealiseerd kan worden. De patient mag hiervan geen hinder ondervinden, aldus de minister.

Bron: MST

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen