Gele kiwi vermindert verkoudheidsklachten

Het dagelijks eten van gele kiwi’s vermindert de klachten en ernst van een verkoudheid aanzienlijk. Dat schrijven onderzoekers van Plant & Food Research in Nieuw Zeeland.

“Het onderzoek laat zien dat de voedingsstoffen in gele kiwi’s  verkoudheidssymptomen en andere luchtweginfecties bij gezonde 65-plussers verminderen.”, vertelt onderzoeker Denise Hunter.

“We weten niet precies welke ingredienten de gezondheidsvoordelen leveren, maar het eten van kiwi’s op regelmatige basis lijkt een goede manier om gezond de winter door te komen.”

Banaan
Gedurende twintig weken volgden de onderzoekers 37 gezonde 65-plussers. De deelnemers aten vier weken een gele kiwi per dag en vier weken een banaan per dag.

Deze periodes werden afgewisseld met een fruitvrije periode. Tijdens de onderzoek werd het bloed van de deelnemers gecontroleerd op de aanwezigheid van antioxidanten en weerstandsreacties.

Antioxidanten
De deelnemers rapporteerden tijdens de kiwiperiode minder verkoudheidssymptomen. Keelpijn nam af van 5,4 naar 2,0 dagen en hoofdverkoudheid van 4,7 naar 0,9 dagen in vergelijking met de banaanperiode.

Het eten van de gele kiwi leidde ook tot hogere concentraties van vitamine c en antioxidanten in het bloed.

bron: NU.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen