Beperkte opnamestop maag-, lever-, darmartsen JBZ

Array

De maatschap Interne Geneeskunde/Maag-, Darm-, Leverziekten (MDL) voert met ingang van 9 januari 2012 een beperkte patientenstop in. Deze patientenstop houdt in dat alleen urgente MDL-verwijzingen door een MDL-arts gezien kunnen worden. Een deel van de overige patienten kan eerst door een collega-internist gezien worden; de overige patienten worden helaas doorverwezen naar een ander ziekenhuis.  De maatregel geldt alleen voor nieuwe patienten en niet voor patienten die reeds in behandeling zijn bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis kampt, net als veel  andere Nederlandse ziekenhuizen, met een substantieel tekort aan MDL-artsen. Dat heeft geleid tot overbelasting op de polikliniek MDL met als gevolg dat de wachttijden zijn opgelopen. Hierdoor dreigt goede zorg in het gedrang te komen. Een onderzoek door het Department of Health Services Research van de Universiteit van Maastricht heeft uitgewezen dat het JBZ  bij de huidige instroom van patienten twee MDL-artsen tekort komt. De maatschap Interne Geneeskunde/MDL zoekt samen met de Raad van Bestuur van het JBZ naar oplossingen om de instroombeperking zo snel mogelijk weer op te heffen.

De omringende ziekenhuizen en de huisartsen in de regio zijn over de instroombeperking geïnformeerd en worden tussentijds op de hoogte gehouden over de voortgang.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Recente artikelen