Film van OLVG over pijnbestrijding bij bevalling

Speciaal voor zwangere vrouwen heeft de afdeling Verloskunde van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) een filmpje gemaakt met informatie over pijnbestrijding bij de bevalling.

Gynaecoloog dr. Van den Akker legt in de voorlichtingsfilm duidelijk uit welke vormen van pijnbestrijding het OLVG aanbiedt, en wat de voor- en nadelen zijn.

Van den Akker: ‘Uit onze jarenlange ervaring, en ook uit eigen ervaring, weet ik dat bevallen pijn doet. Daarom vinden wij van het OLVG het niet meer dan vanzelfsprekend dat pijnbestrijding voor iedere barende vrouw beschikbaar moet zijn. En om een overwogen keuze te maken voor een vorm van pijnbestrijding, is het belangrijk om daar goede en betrouwbare informatie over te kunnen krijgen. Uiteindelijk gaat het erom wat onze patient wil, want het is haar beleving en haar bevalling.’