Geen Franse borstimplantaten in het OLVG

Array

De omstreden borstimplantaten van het merk PIP (of M-implants) zijn niet gebruikt in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Vrouwen die vragen hebben over hun borstimplantaten raden wij aan advies in te winnen bij hun behandelend arts.

Implantaten van het merk PIP (of M-implants) zouden schadelijk zijn voor de gezondheid. De implantaten hebben de neiging snel te scheuren en te lekken. De vrijgekomen siliconengel kan irritatie veroorzaken, die kan leiden tot overgevoeligheidsreacties. Ook is bij het scheuren van de implantaten het verwijderen van de gel moeilijker. Het Frans Nationaal Kankercentrum heeft aangegeven dat tot op heden geen verhoogd risico is aangetoond op kanker bij vrouwen met PIP-borstimplantaten in vergelijking met andere implantaten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen