Ronald McDonald VU Kinderstad gaat verder als VUmc Kinderstad

Array

VU medisch centrum neemt per 1 januari 2012 de exploitatie van de Ronald Mc Donald VU Kinderstad over van de stichting Ronald McDonald VU Huis. De huiskamer in Kinderstad blijft wel onder de verantwoordelijkheid van stichting Ronald McDonald VU Huis.

Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft Kinderstad in 2007 gebouwd als een gebaar naar het ziekenhuis. Hiermee ging de wens van het Ronald McDonald VU Huis om een huiskamer te realiseren en de wens van het ziekenhuis om een speelplek te realiseren tegelijkertijd in vervulling. Door de exploitatie weer in handen te geven van VUmc kunnen beide partijen zich weer richten op hun kernactiviteit.

Kees Klarenbeek, manager bedrijfsvoering divisie III, wordt eindverantwoordelijk voor de exploitatie van Kinderstad. “Dat de exploitatie zou worden overgenomen door VUmc heeft altijd tot de mogelijkheden gehoord omdat het speelgedeelte een wens van VUmc was.” Volgens Klarenbeek veranderd in de praktijk weinig. “Kinderstad blijft gewoon open, dus voor patientjes in het ziekenhuis verandert er niets. De medewerkers van Kinderstad, de stadhouder en de assistent-stadhouder blijven gewoon in dienst van VUmc.”

Gedeeld donateursbestand
Wat gaat er dan wel veranderen? “De naam wijzigt in VUmc Kinderstad, met als pay off ‘mogelijk gemaakt door Ronald MCDonald Kinderfonds’.” Het Ronald McDonald VU Huis en Kinderstad vallen nu nog onder één stichting en hebben een gedeeld donateursbestand. “Dat wil zeggen dat donateurs op dit moment het Huis als Kinderstad steunen. Alle donateurs zullen daarom gebeld worden met de vraag of zij per 1 januari 2012 hun donatie ten goede willen laten komen aan het Huis of Kinderstad.”

Klarenbeekd geeft aan dat de exploitatie voor komende jaren gewaarborgd is. “Voor de periode daarna zal een  fondsenwervingsplan opgezet moeten worden. Wat in ieder geval jaarlijks gaat plaatsvinden, is een gezamenlijk fondsenwervend evenement van de Ronald McDonald VU huis en VUmc Kinderstad waarbij de opbrengst wordt gedeeld.”

Klarenbeek benadrukt dat de samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds altijd uitstekend was. “Het is fantastisch dat we gezamenlijk deze geweldige plek hebben kunnen realiseren. Een klein voordeel in de nieuwe situatie is misschien het feit dat er minder ruggespraak nodig is, omdat nog maar één partij verantwoordelijk is.”
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen