RMC Groot Klimmendaal en Rijnstate houden vanaf nu samen MS-spreekuur

RMC Groot Klimmendaal heeft vanaf deze week  een bijzondere verbinding met Rijnstate. Vanaf nu houden de organisaties gecombineerd Multiple Sclerose-spreekuur. Doel van het MS-spreekuur is de zorg rondom patienten en revalidanten met MS te verbeteren en de samenwerking tussen de instellingen te optimaliseren.

Het gecombineerd MS-spreekuur vindt eens per zes weken plaats in het Expertisecentrum Volwassenen op Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal. Aan dit spreekuur zullen de neuroloog, revalidatiearts en MS-verpleegkundigen uit beide instellingen deelnemen. Tijdens het spreekuur worden de bevindingen van bovenstaande disciplines gebundeld en besproken met de client. Ook kunnen betrokken paramedici aansluiten. Indien nodig kan de zorg, de behandeling en de revalidatie worden bijgesteld of aangepast.

RMC Groot Klimmendaal en Rijnstate hebben dit spreekuur in het leven geroepen om de client optimaal van dienst te zijn. Tijdens het spreekuur wordt de behandeling van het ziekenhuis en de revalidatie op elkaar afgestemd. Gezamenlijk bepalen we hoe de client het beste geholpen wordt. Dat is meerwaarde voor de client, maar ook voor de artsen en behandelaren die nog meer in samenspraak de behandeling kunnen inzetten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen