Informatieavond over veranderingen AWBZ in Meppel

Array

De gemeente Meppel organiseert woensdag 25 januari een informatiebijeenkomst over de veranderingen rond de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Stapsgewijs gaat de ambulante begeleiding vanuit deze wet verdwijnen en worden de functies overgeheveld naar de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van de gemeente. Tijdens de bijeenkomst licht de gemeente de veranderingen toe en is er ruimte voor vragen. De bijeenkomst vindt plaats in het stadhuis van Meppel en begint om 19.30 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Gemeenten zijn vanaf 2013 verantwoordelijk voor die mensen die voor het eerst of opnieuw een beroep doen op begeleiding en vanaf 2014 voor alle mensen die in aanmerking komen voor begeleiding. Vanaf 2014 zal men een beroep moeten doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen