Interactieve internet-uitzending voor artsen over ongeruptureerde in.

Array

Binnen het UMC Utrecht Stroke Centre is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan en klinische ervaring gekregen in de behandeling van patienten met een ongeruptureerd intracranieel aneurysma. Donderdag 19 januari van 17.30u tot 18.00u spreekt neuroloog prof. dr. Gabriel Rinkel van het UMC Utrecht Stroke Centre over deze expertise met als doel dat het artsen zal helpen in de klinische praktijkvoering.

De bespreking is live via internet te volgen. De uitzending is met name bedoeld voor neurologen en neurochirurgen, maar andere specialisten zijn ook welkom om de uitzending te volgen. Rinkel gaat tijdens de uitzending in op vragen die door bezoekers van de website gesteld worden.

Artsen ontdekken intracraniele aneurysmata steeds vaker bij toeval. Na ontdekking is de vraag of preventieve behandeling van het aneurysma noodzakelijk is. Hoe wordt deze afweging gemaakt? Wat zijn de belangrijke factoren in deze afweging? Wat is het beleid als geen preventieve behandeling wordt uitgevoerd? Moet de patient zware inspanning achterwege laten? Zijn medicijnen noodzakelijk? Welke patienten moeten verwezen worden naar een neuro-interventie centrum? Hoe wordt dit beleid uitgevoerd in het UMC Utrecht Stroke Centre? Neuroloog Rinkel behandelt tijdens de uitzending al deze vragen, maar reageert ook op vragen die via de website door artsen gesteld worden.

Het UMC Utrecht Stroke Centre combineert neurologische, neurochirurgische, radiologische, vaatchirurgische en revalidatiegeneeskundige expertise. Het is daarmee al jaren specialist op het gebied van preventie, diagnostiek en behandeling van cerebrovasculaire aandoeningen. Via een serie internet-uitzendingen deelt het UMC Utrecht die kennis graag met neurologen. De aflevering over aneurysmata is de eerste.

De uitzending is hier voor artsen te volgen via. Registratie vantevoren (inclusief BIG-nummer) is noodzakelijk om de uitzending te kunnen volgen.
donderdag 12 januari 2012

bron: Nieuwsbank.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen