Reisverzekeraar start thuisvaccinaties

Mondial Assistance biedt als eerste vaccinatieservice
Sinds deze week kunnen reizigers met een reisverzekering van Mondial Assistance de vaccinaties gewoon thuis laten doen. De reisverzekeraar en alarmcentrale introduceert deze thuisservice in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl, de grootste aanbieder van reisvaccinaties aan huis. Mondial Assistance geeft medisch advies voor op reis, waaronder inentingsadvies, en streeft ernaar met deze nieuwe dienst meer Nederlanders beter voorbereid op reis te sturen. De kosten van thuisvaccinatie worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars en de service is ook in de avonduren en in het weekend beschikbaar.

Alarmcentrale Mondial Assistance signaleert dat de helft van de vakantiegangers naar populaire vakantiebestemmingen zoals Egypte, Turkije en Kroatie zonder inentingen op reis gaat*. Door vakantiegangers nu zelfs thuis te informeren over de mogelijke gevaren bij het reizen en het voorkomen van ziekten geeft de reisverzekeraar nog meer invulling aan hun verantwoordelijkheid om reizigers te helpen bij de voorbereiding van een reis.

Samenwerking met gespecialiseerde artsen van Thuisvaccinatie.nl
Gespecialiseerde artsen van Thuisvaccinatie.nl komen bij de mensen thuis om te adviseren en informeren over de benodigde vaccinaties, om vervolgens ook de juiste inenting te geven. De vaccinaties worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed (soms gedeeltelijk). Hierdoor is de drempel om goed voorbereid en ingeent op reis te gaan aanzienlijk verlaagd.

Inenting ook in Europa nodig
Ondanks de recessie gaat Nederland nog massaal op vakantie. Verre, tropische bestemmingen, waarbij verschillende vaccinaties noodzakelijk zijn, worden vaker vervangen door landen dichterbij huis. Ook binnen Europa zijn vaccinaties soms nodig. Zo komt Hepatitis A, een besmettelijke leverontsteking die wordt veroorzaakt door een virus, veelvuldig voor in populaire vakantiebestemmingen als Egypte en Turkije. Een goede voorbereiding en de juiste inentingen zijn voor deze landen dus ook essentieel. In de bosrijke natuurgebieden van Europa, met name Zuid Duitsland, Oostenrijk, Oost Europa, Scandinavie en Rusland is er risico op teken encefalitis. Tekenbeet encefalitis is niet te genezen met medicijnen, maar er is wel een vaccin beschikbaar ter bescherming. Het is aan te raden dat reizigers naar deze gebieden zich hiervoor in sommige gevallen inenten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen