VU-ziekenhuis neemt maatregelen op IC afdeling

Array

Het VU medisch centrum in Amsterdam neemt maatregelen om de zorg op de ic te verbeteren. Dat gebeurt na kritiek van de inspectie. Die meldde in december dat de veiligheid van ic-patienten in gevaar was. Er zou een angstcultuur heersen en artsen zouden niet naar adviezen van specialisten luisteren. De specialisten noemden de situatie zo alarmerend, dat ze zelf zouden uitwijken naar een ander ziekenhuis als ze op de intensive care behandeld zouden moeten worden.

Bemiddelaars
De directie stelt nu iemand van buiten aan als plaatsvervangend hoofd van de ic. Ook zijn bemiddelaars aan het werk om interne conflicten op te lossen. Het VU medisch centrum gaat meedoen aan een nationaal registratiesysteem van ic-patienten, zodat de zorgkwaliteit vergeleken kan worden met die in andere ziekenhuizen.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen