Brabantse handelsmissie China april 2012

Werkt uw bedrijf, onderzoeksinstituut of onderwijsinstelling binnen de thema’s logistiek, duurzame energie, life science (pharma, health, food technology) of innovatie? Overweegt u zaken te doen in China of uw contacten te intensiveren? Meld u nu aan voor de missie naar Jiangsu 14- 22 april 2012.

De provincie, de Kamer van Koophandel Brabant en Zuid-west Nederland, de BOM en de Brabantse steden met een relatie in Jiangsu organiseren de missie. De delegatie staat onder leiding van Commissaris van de Koningin, Wim van de Donk.

Aanmelden voor de missie kan tot 1 februari 2012.

Bestaande relaties
Door de goede relatie die de provincie en de steden al sinds de jaren ’80 met de provincie Jiangsu en daarin gelegen steden onderhoudt, staat de deur open om in Jiangsu zaken te doen.
Naast de overheidsrelatie en relaties tussen bedrijven en onderwijsinstellingen uit Jiangsu en Brabant is er sinds 2011 ook een Brabant vertegenwoordiger gevestigd in Jiangsu, om het zakendoen te vergemakkelijken. De Brabant vertegenwoordiger is werkzaam in het NBSO in Nanjing, van waaruit de partijen een brug vormen tussen beide provincies.

Jiangsu
De provincie Jiangsu met hoofdstad Nanjing ligt naast Shanghai. Economisch blijft deze provincie met 78 miljoen inwoners floreren. De focus van Jiangsu komt overeen met de Brabantse, waarbij de Chinese nationale overheid extra nadruk legt op de ontwikkeling van bijvoorbeeld China Medical City, ontwikkelingszones gericht op milieubescherming en de ontwikkeling van ecocities in de provincie.

Individuele afspraken bij het aanmelden
Bij het aanmeldformulier vindt u ook een matchmakingformulier (in het engels). Op basis van dit formulier wordt voor u een individueel programma opgesteld, bestaande uit gesprekken met voor u interessante organisaties. Ook is het mogelijk ontmoetingen te plannen met reeds bestaande contacten. Dit programma wordt in samenspraak met de Brabant vertegenwoordiger in Jiangsu en het Netherlands Business Support Office (NBSO) samengesteld. Wilt u dat een bestuurder een bedrijfsbezoek of contractondertekening bijwoont, dan kunt u dit aangegeven op het formulier.

Algemeen programma
Het programma van de missie kent enkele collectieve onderdelen. Het gros van de week hebben de bestuurlijke vertegenwoordigers een programma in de zusterstad. Daarnaast worden individuele programma’s opgesteld in de diverse steden in Jiangsu, afhankelijk van de doelstellingen zoals vermeld op het inschrijfformulier en de kansen in de betreffende stad.

Het programma ziet er in concept als volgt uit:

  • Zaterdag 14 april: vertrek naar China
  • Zondag 15 april: aankomst in China, afspraak in Shanghai, opsplitsing per stad
  • Maandag 16 april: steden in zusterstad, opening Tilburg week in Changzhou, overige instellingen individuele afspraken
  • Dinsdag 17 april: steden in zusterstad, overige instellingen individuele afspraken
  • Woensdag 18 april: viering Tilburg week in Changzhou, overige instellingen participeren aan round tables in Changzhou of individuele afspraken, Commissaris van de Koningin in Changzhou
  • Donderdag 19 april: alle deelnemers reizen naar Nanjing, collectieve matchmaking in Nanjing, Commissaris van de Koningin opening tentoonstelling in Nanjing, ’s avonds Koninginnedag feest voor het Chinese netwerk en de deelnemers in het Vriendschapspark in Nanjing
  • Vrijdag 20 april: individuele afspraken in Nanjing, vertrek naar Shanghai
  • Zaterdag 21 april: Vertrek naar Nederland

Kosten
De collectieve kosten van de missie bedragen € 3000, op basis van economy class. Deze kosten zijn inclusief vliegticket; collectieve reiskosten van en naar de luchthaven in Nederland en China en tussen de steden in Jiangsu; verblijfkosten; de organisatie van de matchmaking; collectieve activiteiten. De kosten zijn exclusief reiskosten naar individuele afspraken; een tolk; een reis- en annuleringsverzekering; een visum. De kosten voor het visum bedragen €115.

Deadline aanmelding
Aanmelden voor de missie kan tot 1 februari 2012. Wilt u zich aanmelden, vult u dan het volledig ingevulde inschrijfformulier (digitaal) in, anders kunnen we uw aanmelding niet meenemen. Zie ook de deelnemersvoorwaarden.

Contact
Voor meer informatie over de missie kunt u contact opnemen met:
Bureau Internationale Zaken van de provincie: Esther Stolp, [email protected], 073-6808741
Kamer van Koophandel Brabant: Ad van Abeelen, [email protected], 040-2323247
Kamer van Koophandel Zuidwest Nederland: Annelies Koomans, [email protected], 0118-673543

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen