Dokters van de Wereld verbreekt wereldrecord met grootste lachsessie

Geslaagde recordpoging op Blue Monday in Amsterdamse Paradiso

Hulporganisatie Dokters van de Wereld gebruikte Blue Monday als aanleiding om de grootste lachsessie ter wereld te organiseren om zo meer aandacht te vragen voor het project ‘Operatie Glimlach’. Dit project biedt reconstructieve chirurgie aan kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden met aangeboren of verworven misvormingen, zoals een brandwond of schisis, in de volksmond beter bekend als een ‘hazenlip’. Aan de lachsessie onder leiding van de Belgische lachcoah Geert van de Vijver namen 422 mensen deel, waardoor het officiele wereldrecord van 415 mensen werd verbroken. Om het nieuwe record te vieren, doneerde snoepmerk Haribo een bedrag van € 5.000,-  waarmee weer twintig nieuwe operaties kunnen worden bekostigd. “Door ‘Operatie Glimlach’ krijgen jaarlijks honderden kinderen en jongeren voor circa € 250,- per operatie zowel medisch als sociaal gezien een beter leven. Om meer aandacht voor dit project te verwerven, hebben we deze actie georganiseerd en we zijn dan ook erg blij dat we het record hebben gehaald dankzij alle mensen die hebben meegedaan aan de lachsessie. Zo kunnen wij kinderen voor wie lachen niet zo vanzelfsprekend is, nog beter helpen”, aldus Mirjam Koppe, directeur van Dokters van de Wereld.


Over Dokters van de Wereld
Dokters van de Wereld is in 1997 opgericht als de Nederlandse tak van Médecins du Monde. Deze internationale medische hulporganisatie is actief in ruim zestig landen wereldwijd. Dokters van de Wereld is in het bezit van het CBF-Keurmerk voor goede doelen. Voor effectieve medische zorg en humanitaire hulp werkt Dokters van de Wereld samen met betrouwbare partners, varierend van lokale NGO’s en Human Right Watch tot de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdams Medisch Centrum in Nederland. Dokters van de Wereld concentreert zich op hulp aan de meest kwetsbare groepen in de samenleving: vluchtelingen of straatkinderen in ontwikkelingslanden, drugsverslaafden of prostituees of migranten zonder verblijfspapieren in Nederland. Daarbij kiest Dokters van de Wereld voor een duurzame aanpak, waarbij veel aandacht aan educatie wordt besteed, zodat lokale zorgverleners en organisaties in de toekomst zelfredzaam kunnen opereren.
www.doktersvandewereld.org  www.facebook.com/doktersvandewereld

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen