VVD wil hogere eigen bijdrage zorg op de agenda zetten

VVD Tweede Kamerlid Tamara Venrooy-van Ark wil dat de politiek nu al in discussie gaat over een hogere eigen bijdrage in de ouderenzorg.  Volgens het VVD Kamerlid is de tijd gekomen dat er wat aan de financiering van de zorg moet gebeuren. Dit beladen punt kan niet wachten tot een volgende kabinetsperiode.

Volgens VVD Kamerlid Tamara Venrooy-van Ark zijn  er binnen het huidige regeerakkoord geen afspraken gemaakt over hoe en wanneer ouderen mee gaan betalen voor zorg in de toekomst.

Binnen de AWBZ is er al een scheiding tussen de kostenpost wonen en zorg, van waaruit de ouderenzorg wordt betaald. De eigen bijdrage in een verpleeghuis in Nederland kan behoorlijk oplopen naar wel 2200 euro per maand.  Wanneer dit zo zal blijven dan gaat in de toekomst de helft van het inkomen van mensen in Nederland op aan eventuele zorgpremies.

Bron: AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen