Zorgen om vergoeding maagzuurremmers door zorgverzekeraars

Array
Dit is een origineel bericht van Eno Zorgverzekeraar N.V.

De KNMP (beroeps- en branchevereniging voor apothekers) heeft haar zorgen geuit over het feit dat de kosten voor maagzuurremmers in het begin van het gebruik zelf door patienten moet worden betaald, ook als ze een indicatie hebben voor langdurig gebruik.

Vergoeding basisverzekering voor maagzuurremmers in 2012
De minister heeft besloten dat vergoeding van maagzuurremmers uit de basisverzekering voor langdurig gebruik (langer dan zes maanden) voor een deel door de patient moet worden betaald, ook als ze een indicatie hebben voor langdurig gebruik. De KNMP is bang dat patienten daardoor geen maagzuurremmers meer gebruiken en ze daarmee risico lopen op ernstigere maagklachten. Zorgverzekeraar Salland verzekeringen deelt de zorgen van het KNMP en heeft in 2012 in vrijwel al haar aanvullende verzekeringen vergoedingen opgenomen voor maagzuurremmers.

Salland vergoedt maagzuurremmers voor alle groepen patienten
Voor Salland staat een optimale gezondheid van haar klanten voorop. Vergoedingen voor medicijnen of zorg die preventief werken, dragen daar aan bij. Daarom heeft Salland vorig jaar al besloten om in 2012 in vrijwel al haar aanvullende verzekeringen (alleen de budgetpolis uitgezonderd) ruime vergoedingen te geven voor maagzuurremmers. Het maakt daarbij niet uit of klanten behoren tot een risicogroep of een indicatie voor korte tijd hebben gekregen, in alle gevallen geldt de vergoeding.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen