Resultaten onderzoek Seks onder je 25e

Array

Hulpverleningsdienst Groningen
Voor het onderzoek `Seks onder je 25e’ zijn in 2011 bijna 8000 jongeren tussen 12 en 25 jaar ondervraagd over hun seksuele gedrag en beleving. Dit onderzoek is uitgevoerd door Rutgers WPF en Soa Aids Nederland en in de provincie Groningen gecoördineerd door GGD Groningen. Twee Groningse scholen, één in de stad en één in Delfzijl, hebben aan het onderzoek meegedaan.

In het seksuele gedrag van jongeren hebben zich nauwelijks verschuivingen voorgedaan ten opzichte van 2005, het jaar waarin het vorige `Seks onder je 25e’ onderzoek uitgevoerd werd.

De leeftijd van de eerste keer seks is nagenoeg dezelfde gebleven. Het merendeel van de jongeren beschermt zich nog steeds goed tegen zwangerschap. Seksuele grensoverschrijding blijft onverminderd hoog. Nieuwe informatie is dat de eerste keer geslachtsgemeenschap voor veel jongeren onverwacht komt en dat meisjes vaker dan jongens spijt hebben van hun eerste keer. Binnen relaties stoppen jongeren te snel met het gebruiken van condooms. Homojongens komen gemiddeld een jaar eerder `uit de kast’, ondanks geringe homo-acceptatie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen