Wishful singing op carnavalszondag in de kapel

Array

Op zondagmiddag 19 februari – carnavalszondag – vindt het zesde  kamermuziekconcert plaats in de kapel van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis.  Muziekliefhebbers kunnen op deze dag genieten van een a capella ensemble van internationaal topniveau. Wishful Singing bestaat uit vijf jonge zangeressen die repertoire uit alle windstreken zingen. Voor deze bijzondere dag in Oeteldonk is een speciaal programma samengesteld. Het concert maakt deel uit van een  reeks van kamermuziek- en orgelconcerten die elke derde zondagmiddag van de maand vanaf 15.00 uur worden georganiseerd in de kapel in samenwerking met de Stichting Vrienden Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Muziek maakt deel uit van de helende omgeving die het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil bieden. Talloos zijn de verhalen van mensen, die steun hebben gevonden bij het verwerken van hun  ervaringen met behulp van muziek. De concerten zijn toegankelijk voor patienten en hun bezoekers maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via www.jbz.nl/concerten. Er wordt geen entree geheven, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. In de kapel is plaats voor 75 bezoekers.

 

Wishful singing
“Wishful Singing heeft het uitzonderlijke talent je tot tranen toe te roeren met de schoonheid van hun stemmen, om je het volgende moment over de vloer te laten rollen van het lachen.” Zo verwoordde Stephen Connolly, bas van de wereldberoemde King’s Singers, zijn warme gevoelens voor deze Nederlandse, vrouwelijke a-cappellagroep. Of het nu gaat om een ingetogen werk uit de Renaissance of om een swingende bewerking van een popklassieker, altijd overtuigt Wishful Singing door haar krachtige expressie en volmaakte balans. Met hun prachtige stemmen, gezamenlijk komisch talent en gevoel voor theater weten zij steeds weer het publiek voor zich te winnen. Hun flexibiliteit, zowel vocaal als programmatisch, grenst aan het ongelofelijke. De zangeressen kennen elkaar uit de tijd dat zij samen zongen in het Nationaal Jeugdkoor.In 2005 tijdens een zeilvakantie in Friesland besloten zij hun muzikale krachten te bundelen en hebben zich vanaf dat moment ingezet voor de a-cappellamuziek.

 

Programma
Op  18 maart vindt een Passieconcert plaats met kamerkoor Chorus Novus onder leiding van Jacques van den Dool. De kamermuziekconcerten worden vanaf januari 2012 afgewisseld met orgelconcerten. Het jaarprogramma is te vinden op www.jbz.nl/concerten

Stichting Vrienden Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch
De Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch organiseert jaarlijks een 80-tal lunchconcerten. Een keur van musici en ensembles uit de professionele kamermuziekscene uit binnen- en buitenland geven (bijna) iedere donderdag- en zaterdagmiddag  een uitvoering in de Azijnfabriek, Bethaniestraat 4 te ’s-Hertogenbosch.

Recente artikelen