Stappen in 2008 en 2009 zorgzwaartebekostiging

Array

Het ministerie van VWS heeft een brief gestuurd aan alle zorginstellingen. In die brief staan de stappen voor 2008 en 2009 in de zorgzwaartebekostiging. In 2008 volgen verdere stappen in de invoering van zorgzwaartebekostiging. Via de reguliere procedure van productieafspraken wordt per instelling het beeld van de zorgzwaarte vast gesteld . Dat is immers de basis voor de invoering.

De Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) actualiseert de ZZP-prijzen eind 2007 en in 2008 en stelt vervolgens medio 2008 per instelling het verschil tussen oud en nieuw ZZP-budget vast. De huidige bekostigingsregels dienen als vangnet in 2008. Voor de productieafspraken 2008 doen zorgaanbieders vanaf december een opgave in termen van zorgzwaartepakketten op basis van de versie die wordt gebruikt in dat jaar. In de brief aan alle zorginstellingen zijn de stappen in 2008 en 2009 nader beschreven.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen