Voorlopig geen tweede kerncentrale Borssele

De tweede kerncentrale in Borssele zou naast de huidige komen
Het Zeeuwse energiebedrijf Delta ziet de komende jaren geen mogelijkheden voor het bouwen van een tweede kerncentrale in Zeeland. De komt door de ongunstige combinatie van de financiele crisis, de hoge investeringen die nodig zijn, het huidige investeringsklimaat en de overcapaciteit op de elektriciteitsmarkt.

De aandeelhouders zijn vandaag geïnformeerd dat de plannen voor een tweede kerncentrale de komende twee tot drie jaar niet worden doorgezet. Delta wil het project weer oppakken als de omstandigheden gunstiger zijn.

Opgestapt
Vorige maand stapte Delta-topman Peter Boerma op. De reden daarvoor was dat het energiebedrijf afzag van een leidende rol bij de bouw van een tweede kerncentrale. Het kreeg de financiering niet rond en de aanvraag van een vergunning werd met een half jaar uitgesteld.

Om de financiering rond te krijgen was Delta op zoek naar een buitenlandse partner, maar het bedrijf is daarin niet geslaagd.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen