Acute hulpverlening in de sport gecertificeerd.

ISO-CERTIFICATIE SERVICE MéDICAL VERLENGD
Maastricht- Na afloop van een gedegen audit maakte het certificeringsinstituut KIWA bekend dat de Stichting Service Médical ook in 2012 het ISO-certificaat mag voeren.

Service Médical is trots op deze erkenning en hecht zeer aan dit onderscheidend vermogen. Jos Benders: ”Al 25 jaar hebben wij de ambitie om te voldoen aan de hoogst mogelijke standaarden van de medische zorg in Nederland. Daarom zijn wij een officieel erkende zorginstelling en daarom is ook de verlenging van de ISO-certificering van grote waarde. Het onderstreept dat wij ons werk binnen de sportwereld doen op het niveau van een ambulancedienst van de GGD.”
Stichting Service Médical, in 1985 opgericht door de arts Jos Benders, beschikt over de modernste medische apparatuur. Van volledig uitgeruste ambulances (Wet Ambulance Vervoer) tot en met een eigen medische helikopter met piloot.

Service Médical is een samenwerkingsverband van (sport)artsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, sportmasseurs en overige medische en paramedische werkers. “Het mooie van ons werk is dat geen enkele sporter voor onze diensten iets hoeft te betalen. Ook voor de organisatie van (sport)evenementen zijn wij heel betaalbaar. Dat is alleen mogelijk dank zij onze sponsors en subsidienten.”

Facts en figures
– 175 Vrijwilligers, (para-)medisch specialisten
– 1 mobiel ziekenhuis, 4 eigen ambulances (Wet Ambulance Vervoer)
– 4 snelle dokterswagens (mobilances)
– 1 ambulancemotor (ANWB-fonds)
– kan beschikken over een helikopter met piloot
РService M̩dical voldoet aan alle wettelijke eisen die door de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan Zorginstellingen worden gesteld
РService M̩dical is een Goede Doelen organisatie (Keurmerk Centraal Bureau Fondsenwerving, CBF-keur, naast ANBI)

– Service Médical hanteert eigen nascholingsprogramma’s, specifiek gericht op de acute sportgeneeskunde binnen de dranghekken en op het sportveld.

Aantal wedstrijden jaarlijks :150

Ratio binnen- /buitenland : 90:10

Ratio internationaal/nationaal : 40:60

Aantal teamleden : 175

Aantal voertuigen : 11

Juridische status: stichting, sinds : 1985

Bron: Stichting Service Médical

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen