Ruim 3000 meningen over palliatieve zorg

Array

Ruim 3000 (!) verpleegkundigen en verzorgenden hebben hun stem laten horen en de PALVER enquête over palliatieve zorg ingevuld. ?Een heel mooi resultaat, waardoor de knelpunten binnen de palliatieve zorg ervaren door verpleegkundigen en verzorgenden duidelijk zichtbaar worden? aldus Madeleen Uitdehaag. Zij voert het onderzoek uit vanuit het kenniscentrum Palliatieve zorg te Utrecht, in opdracht van V&VN Palliatieve Verpleegkunde.

Ruim een derde van de respondenten is werkzaam als verzorgende en ruim tweederde als verpleegkundige. Opvallend is dat er vooral bij de verzorgenden veel collega’s gereageerd hebben die geen lid zijn van V&VN. Blijkbaar is de oproep goed verspreid via andere kanalen en op veel plaatsen terecht gekomen,. In maart 2012 worden de eerste onderzoeksresultaten verwacht en bekend gemaakt via de websites van V&VN en V&VN Palliatieve Verpleegkunde.

Stem gehoord
Madeleen Uitdehaag bedankt namens het onderzoeksteam en V&VN Palliatieve Verpleegkunde alle respondenten: ‘Hartelijk dank voor al jullie reacties en medewerking om je collega’s te stimuleren om mee te werken aan het onderzoek! We zorgen dat jullie stem helder en duidelijk geformuleerd gaat worden.’

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen