Digitaal portaal vergroot zelfregie Alzheimerpatiënt

Array

Het Alzheimercentrum heeft een digitale patientenportaal gelanceerd. Hiermee wordt ingespeeld op de behoefte van demente patienten en hun naasten om meer grip te krijgen op hun ziekteproces. Het portaal biedt de mogelijkheid om online in contact te komen en onderling ervaringen uit te wisselen. Vooral voor de groep jonge dementiepatienten (tot 65 jaar) is deze community van groot belang.

Daarnaast geeft het portaal uitgebreide informatie over verschillende vormen van dementie en ondersteuning voor patienten en mantelzorgers bij het omgaan met de ziekte in de dagelijkse praktijk. In de nabije toekomst kan men ook online vragen stellen, medische correspondentie inzien, digitaal een afspraakverzoek inplannen of kiezen voor een videoconsult op afstand.

Midden in het leven.
Het Alzheimercentrum is een landelijk expertisecentrum. De vaak jonge populatie die bij het Alzheimercentrum onder behandeling is, staat nog midden in het leven en heeft behoefte aan zelfregie en lotgenotencontact over onderwerpen als werk en kinderen. Daarnaast hebben zij te maken met een ziekte die in toenemende mate leidt tot afhankelijkheid van zorg en uitsluiting van het maatschappelijk leven.

Het digitaal patientenportaal voor alzheimerpatienten is tot stand gekomen op basis van wensen van patienten zelf en intensieve samenwerking met Ketting Partners en \’n softwarebedrijf Software. De ontwikkeling van het project is financieel mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Zorgverzekeraar ONVZ heeft bijgedragen aan het bekostigen van de webredactie.

bron: VU mc

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen