Sandra van Dulmen bijzonder hoogleraar Communicatie in de Gezondheid

Dr. Sandra van Dulmen is per 1 januari 2012 benoemd tot bijzonder hoogleraar Communicatie in de Gezondheidszorg aan het UMC St Radboud. Sandra van Dulmen is programmaleider van het themagebied Communicatie in de gezondheidszorg bij het NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.

Binnen haar leeropdracht staat de wetenschappelijke onderbouwing van de communicatie zorgverlener-patient centraal, onderzoek dat zij al lange tijd binnen het NIVEL uitvoert. Sandra van Dulmen richt zich in haar onderzoek zowel op het proces, de inhoud als de uitkomsten van communicatie. Het gaat daarbij om communicatie tijdens face-to-face contacten, alsook om communicatie via websites of mobiele communicatiemiddelen (e-health). Binnen de leeropdracht ligt de nadruk op onderzoek: het werven en begeleiden van (promotie)onderzoek en het schrijven van wetenschappelijke publicaties.

Sandra van Dulmen behaalde in 1987 cum laude haar doctoraal klinische psychologie aan de Radboud Universiteit. Nijmegen. Van 1988 tot 1991 werkte ze als wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde van het UMC St Radboud. Van 1991 tot 1995 werkte ze daar als promovenda. In 1996 promoveerde ze op onderzoek naar de rol van (het herkennen van) klacht-gerelateerde opvattingen en emoties van patienten op de ernst en het beloop van het prikkelbare darm syndroom.

Sinds 1995 is prof. dr. Sandra van Dulmen verbonden aan het NIVEL.

bron: UMC St. Radboud.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen