Speciale middag voor jonge mantelzorgers in Wijhe

Array

Gemeente Twenterand
Uitnodiging voor jonge mantelzorgers
Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is. In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Dit zijn niet alleen volwassenen, circa een kwart van de jongeren groeit op in een gezin met een ouder of broer/zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen (inclusief verslaving) heeft.

Deze kinderen worden ook wel jonge mantelzorgers genoemd. Zij zorgen voor hun naaste door: praktische of emotionele steun te geven en/of maken zich zorgen over de zorgsituatie en/of komen daardoor zelf zorg tekort.

Er wordt speciaal voor deze jonge mantelzorger een leuke middag georganiseerd bij Ballorig te Wijhe. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Vrijwillige Thuiszorg. Woon je in de gemeente Hellendoorn, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst, Twenterand of Wierden, en ben je een jonge mantelzorger? Dan ben je van harte welkom. Kom je voor de allereerste keer op een activiteit? Dan mag je een vriendje of vriendinnetje meenemen. Hieronder staat alle informatie die je nodig hebt.
ballorig Voor wie: Jonge mantelzorgers

Leeftijd: Wanneer je op de basisschool zit en je bent 6 jaar of ouder, ben je van harte welkom.
Wat: Een gezellige middag bij Ballorig.
Waar: Ballorig
Handelsweg 10 te Wijhe
Wanneer: Op woensdagmiddag 15 februari van 14.00 uur tot 17.15 uur. Je hebt dan ook gegeten.

Kosten: GEEN
Vervoer: Indien mogelijk zelf regelen. Geeft het problemen, neem dan even contact met mij op.

Opgeven kan tot en met woensdag 1 februari bij Helma Boorsma, consulent jonge mantelzorgers. Dit kan door te mailen naar [email protected] of door te bellen met             0548 – 638830       /             06 – 36403897      . Ik hoop dat je er bij bent!

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen