Het stroomgebied van één hersenslagader meten

Array

Het bepalen van het gebied in de hersenen dat door een specifieke slagader wordt voorzien van bloed, kan belangrijke informatie bij de diagnose van een groot aantal hersen-vaatziekten. Er zijn goede methoden om de algemene hersendoorbloeding te meten, maar om de doorbloeding van één slagader te meten is er nog niet veel beschikbaar. De meest veelbelovende benadering is de ‘arteriele spin-labeling techniek’ op basis van fmri. Michael Helle verbeterde met zijn promotieonderzoek deze techniek, zodat die voldoet aan de eisen voor een accurate diagnose in verschillende cerebrovasculaire ziekten.
Biografie
Michael Helle (Neumünster, Duitsland, 1979) studeerde natuurkunde aan de  Universiteit van Kiel en deed onderzoeksstages op het gebied van de neuroimaging. Na zijn studie werd hij  onderzoeker bij het instituut voor neuroradiologie in Kiel en promovendus bij hetDonders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit Nijmegen. Voor zijn proefschrift ontving hij de “Gorter Award 2011” (German Chapter of the International Society for Magnetic Resonance in Medicine (ISMRM). Momenteel werkt Helle als onderzoeker bij Philips Research Laboratories in Hamburg.

Datum: vrijdag 3 februari 2012
Tijd: 13:30 LocatieAcademiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Promovendus; de heer M. HellePromotorsprof. dr. D.G. Norris, prof. dr. O. Jansen
Copromotors: dr. M.J.P. van Osch
Titel promotie: Artery-specific perfusion measurements in the cerebral vasculature by Magnetic Resonance Imaging

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen