Keurmeester KIWA: ‘Vitras/CMD levert kwaliteit

Array

Goedwerkende wijkteams en slim maatschappelijk werk bieden kwaliteit in tijden van bezuinigingen
Certificerende instelling KIWA heeft geconcludeerd dat Vitras/CMD opnieuw kwaliteit levert. Vitras/CMD is in januari drie volledige dagen getoetst op de toepassing en uitvoering van de normen* die in de branche gelden. Vitras/CMD laat zich toetsen omdat dit de kwaliteit van zorg en hulp aan clienten ten goede komt. Daarnaast willen financiers van zorg en welzijn alleen met gecertificeerde instellingen werken. KIWA – auditor Huib Tempelman: ‘Wat op papier staat, werkt in de praktijk. Ik heb zelfs geen enkele tekortkoming geconstateerd.’ Tevens sprak de heer Tempelman zijn complimenten uit over de clientgerichtheid van de medewerkers in de dagelijkse praktijk. Directeurbestuurder Ella van Lingen: ‘In deze tijd waarin er sterk bezuinigd wordt, is het van nog groter belang dat je voor de client juist bezig blijft met goede zorg en hulpverlening en het verbeteren daarvan.’

 

Bij de terugkoppeling vertelde Huib Tempelman dat hij Vitras/CMD een open, transparante organisatie vindt: ’Medewerkers weten waar over ze het hebben, ze hadden antwoord op iedere vraag.’ Huib Tempelman noemde speciaal de goede bereikbaarheid van de wijkteams die zorg thuis leveren. Iedere client heeft eigen medewerkers en een vaste persoon als aanspreekpunt voor vragen. Dat geeft ouderen vertrouwen. Dit vergroot hun zelfredzaamheid en daarmee kunnen ze langer thuis blijven wonen. Dat is een wens van ouderen en wordt ook steeds meer een noodzaak in een tijd waarin de zorgkosten oplopen en bezuinigingen nodig zijn.

 

Gewenst: minder regels in de zorg!
KIWA wil graag door Vitras/CMD op de hoogte worden gehouden van het regelarme experiment waarvoor Vitras/CMD – uit 120 zorgaanbieders – recent is geselecteerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vitras/CMD heeft voorgesteld dat de wijkverpleegkundige samen met de client en zijn netwerk bepaalt welke zorg nodig is. Juist als er wordt gewerkt aan zorg met minder regels is het van belang dat een kwaliteitssysteem werkt en… eenvoudiger wordt. Vitras/CMD is blij met deze uitnodiging van KIWA en levert graag haar bijdrage aan ook een eenvoudiger kwaliteitssysteem.

 

Inhoud van de kwaliteitstoets jeugd, welzijn en zorg
De externe kwaliteitstoets vindt één keer per jaar plaats. De auditor heeft een driedaags programma opgesteld en een groot aantal medewerkers gesproken: medewerkers van de consultatiebureaus en maatschappelijk werkers, (gespecialiseerd) verpleegkundigen en verzorgenden en medewerkers van de gemaksdienst Maaltijdservice. Daarnaast vonden er interviews plaats met leden van het management en directie. Directeurbestuurder Ella Van Lingen van Vitras/CMD zegt: “Ik ben trots op alle Vitras/CMD – medewerkers dat zij elke dag bij clienten kwaliteit leveren.’

 

Vitras/CMD: vertrouwde kwaliteit in de provincie Utrecht
Vitras/CMD biedt al ruim 50 jaar vertrouwde zorg door betrokken professionals. In de vorm van verzorging en verpleging thuis, aanvullende gemaksdiensten en cursussen, consultatiebureau, hulpmiddelen als bedden, rolstoelen, krukken en klossen. Ondersteuning bij sociale, psychische of financiele problemen is mogelijk via maatschappelijk werk en thuisbegeleiding. Vitras/CMD blijft werken aan de verbetering van de hulp aan haar clienten. Zo heeft Vitras/CMD deelgenomen aan het ontwikkelprogramma In voor Zorg!. Verder is Vitras/CMD kernpartner in het Centrum voor Jeugd en Gezin en neemt zij deel aan het innovatieve programma Sociaal Werk in de Wijk.

Bron: Vitras/CMD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen