eHuisartsenKompas gaat van start!

0
290

Op 1 februari 2012 gaat eHuisartsenKompas (www.ehuisartsenkompas.nl) ‘live’. Het kompas wil het gebruik van eHealth door huisartsen een impuls geven en is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) en een enthousiaste huisarts. eHuisartsenKompas biedt huisartsen een platform om vragen te stellen, waar zowel collega’s en patiënten als eHealth- deskundigen op kunnen reageren. eHuisartsenKompas is volledig onafhankelijk en kent momenteel geen financiële ondersteuning.

Nodig?
U vraagt zich misschien af of er wel behoefte is aan weer een website. De Nederlandse huisarts loopt internationaal toch juist voorop als het gaat om automatisering? Toch valt er, bijvoorbeeld op het gebied van digitale communicatie met de patiënt, nog veel te winnen. Het is dan ook goed dat beroepsorganisaties als de KNMG, de LHV en het NHG inmiddels een stimulerende rol spelen bij de implementatie van eHealth. eHuisartsenKompas wil hieraan graag een bijdrage leveren.

Hoe werkt het?
Huisartsen worden uitgenodigd om vragen te stellen, bijvoorbeeld:

‘Hoe werkt een eConsult?’
‘Hoe kan ik mijn patiënten online inzage geven in hun electronisch dossier?’ ‘Welke App’s zijn handig voor gebruik tijdens het spreekuur?’

Iedereen kan en mag vervolgens reageren op ingediende vragen. Dit kan onder meer door het delen van ervaringen, door vragen te beantwoorden, maar ook door literatuur aan te leveren. Aan de website is een expert-panel verbonden, waarvan de leden een bijdrage zullen leveren aan de discussie. Periodiek zullen er blogs verschijnen over de kansen en mogelijkheden van eHealth in de huisartspraktijk.

Uitnodiging
eHuisartsenKompas vormt een open vraagbaak waar huisartsen, patiënten en eHealth-deskundigen bijeen komen en elkaar inspireren. Het kompas helpt huisartsen om zelf te bepalen welke vorm van eHealth zij willen toepassen in hun praktijk. U bent van harte uitgenodigd om mee te doen!

Vorig artikelHarry Haddering nieuwe voorzitter TOOON
Volgend artikelRadboud lanceert app voor medicatieoverzicht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.