Eurocept sluit overeenkomst TNF-remmers met ziekenhuizen

Array

Eurocept Homecare heeft recentelijk een overeenkomst gesloten met  onder meer  het Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede, het Medisch Centrum Leeuwarden, De Tjongerschans in Heerenveen en Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen m.b.t. de TNF-alfaremmers.

Eurocept Homecare heeft recentelijk een overeenkomst gesloten met  onder meer  het Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede, het Medisch Centrum Leeuwarden, De Tjongerschans in Heerenveen en Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen.  Deze overeenkomsten zijn tot stand gekomen naar aanleiding van de maatregelen die de overheid heeft genomen om de dure geneesmiddelen, in eerste instantie de TNF-alfaremmers, met ingang van 1 januari 2012 over te hevelen van het GVS (Geneesmiddelen Vergoeding Systeem) naar het ziekenhuis budget. Eurocept is hierop voorbereid en neemt de opslag, distributie en eventuele inkoop en zorg uit handen van het ziekenhuis. 

De nieuwe maatregelen vergen een enorme organisatie voor de ziekenhuizen, die hier  veelal niet op voorbereid zijn. Doordat Eurocept Homecare waar mogelijk letterlijk een vestiging in het ziekenhuis krijgt, kan zij de coördinatie rondom de patient, conform de procedures van het ziekenhuis , op een professionele wijze en per direct uitvoeren. Met als doel dat de patient er geen extra hinder van ondervindt en kan rekenen op de juiste begeleiding. De ziekenhuizen hechten er veel belang aan  om hun patienten van goede zorg te voorzien en zijn daarom het partnerschap met Eurocept Homecare aangegaan.

Eurocept verwacht dat er in 2012 nog meer ziekenhuizen een samenwerkingsverband willen starten.
“ Eurocept investeert de komende jaren in ziekenhuisverplaatste zorg en de ziekenhuizen die dit als een belangrijke meerwaarde zien om zich te onderscheiden, beschouwen we als onze samenwerkingspartners“, aldus Mike van Woensel, directeur Eurocept Homecare.

Eurocept Homecare is gespecialiseerd in medisch specialistische verpleging thuis, levert medische hulpmiddelen en coördineert daarnaast alle zorg rondom geneesmiddelen en distributie. Eurocept heeft al ruim 20 jaar ervaring in de zorg en verricht ca. 50.000 medische handelingen per jaar. Het landelijk dekkend verpleegkundig team bestaat uit hoog opgeleide BIG geregistreerde verpleegkundigen. In 2010 startte Eurocept al een samenwerking met het UMC Utrecht.

Bron: Farma Actueel

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen