Radboud lanceert app voor medicatieoverzicht

Array

Het UMC St Radboud heeft drie nieuwe apps gelanceerd voor patienten. Met een van de apps kan de patient een medicatieoverzicht opslaan op zijn smartphone.

Met de app Mijnmedicatie scant de patient de barcodes van geneesmiddelen en voert de dosering in op een compact overzicht. Patienten kunnen het overzicht tonen aan hun huisarts of apotheker. Ook is er een variant van deze app beschikbaar waarmee de patient dit medicatieoverzicht kan versturen naar huisarts, apotheek of familie.

In de app REshapeHealthTalk is een groot aantal zinnen over gezondheid opgenomen in diverse talen. Door de zin aan te klikken verschijnt extra informatie. De app is handig wanneer een reiziger in het buitenland een arts moet bezoeken.

REshapeMijnZorgBoek is een digitaal notitieblokje waarmee patienten kunnen bijhouden wat hen bezighoudt of opvalt aan hun gezondheid. Met één druk op de knop kunnen ze bevindingen mailen naar de behandelend arts.

Bron: Farma Actueel

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen