TED Blog bericht over gehoorbeperkingen

Array

TED Blog, de website waar grote denkers én doeners een podium krijgen om hun visie of nieuwe ideeen te delen, bericht zo nu en dan ook over hoorprobleem gerelateerde onderwerpen. Met als groot bijkomend voordeel: de presentaties van deze mensen zijn ondertiteld in vele verschillende talen.

Kweken van begrip en bewustzijn
Het idee van TED Blog is als volgt. Elke spreker krijgt maximaal 18 minuten de tijd om zijn idee te presenteren. Goede ideeen moeten zich van daaruit verspreiden over de wereld, ideologisch gezien.  Daarom zet de organisatie van TED ook camera-opnames van het overgrote deel van de gehouden lezingen vrij toegankelijk op hun website.

Zo toegankelijk mogelijk
De inhoud van de lezingen bevat geen zware theoretische kost, maar wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Het draait tijdens de bijeenkomst ook niet om algehele dossierkennis, maar vooral om het kweken van begrip en bewustzijn en om toepassingen van de wetenschap te laten zien die bij kunnen dragen aan een – op wat voor manier dan ook – betere wereld.

Meertalige ondertiteling
Het leuke van deze filmpjes is dat ze op internet te zien zijn met ondertiteling in veel verschillende talen. Hieronder vindt u twee presentaties die u wellicht boeiend vindt. Een presentatie over CI ondertiteld in 15 talen. Of een presentatie over muziek beleving door Evelyn Glennie, een Schotse dame die vanaf 12 jarige leeftijd haar gehoor kwijt is, in 28 talen ondertiteld.

Bron: NVVS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen