WKZ goed doel Jaarbeurs Marathon

Array

De Jaarbeurs Utrecht Marathon heeft de Stichting Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) als goed doel verbonden aan zijn loopevenement. Deelnemers kunnen tijdens de online inschrijving geld doneren. De Jaarbeurs Utrecht Marathon wordt op Tweede Paasdag 9 april 2012 gehouden. Start en finish zijn weer voor het Jaarbeursgebouw op de Croeselaan in Utrecht.

De organisatie van de Jaarbeurs Utrecht Marathon vindt juist dit doel belangrijk, omdat het WKZ als doel heeft om het zieke kind zoveel mogelijk kind te laten zijn. Op een skillslab leren chronisch zieke kinderen hoe ze kunnen omgaan met dingen die ze moeilijk vinden. Moe zijn, niet zo snel kunnen bewegen, dik zijn en gepest worden, zijn problemen waarmee ze in het dagelijks leven te maken kunnen krijgen. Met vaardigheidstrainingen, ofwel skillslabs, wil het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, bevorderen dat zieke kinderen lekker in hun vel zitten.

‘Kinderen die chronisch ziek zijn, hebben het niet gemakkelijk. Door de ziekte en de behandeling met medicijnen kunnen ze niet altijd alles doen wat ze willen. Met skillslabs op het gebied van bewegen, dietetiek en kleding- en presentatieadvies helpen we ze met dingen die ze lastig vinden. Als je lekker in je vel zit, voel je je namelijk ook minder ziek’, aldus Stefan van Geelen,
zelfverdedigingsleraar en onderzoeker in het WKZ.

 

Het WKZ organiseert groepsbijeenkomsten die worden begeleid door een psycholoog of pedagogisch medewerker. De bijeenkomsten hebben o.a. als thema: ?Sport en bewegen? en?Sociaal gedrag en ziekte?. De nadruk ligt op vaardigheidstraining. SKILLSlab richt zich op kinderen van 8-15. Ook voor ouders worden SkillsLabs opgezet, om hen te ondersteunen bij de opvoeding van en omgang met hun chronisch zieke kind.

Tijdens de Kidsrun zullen ook een 20-tal kinderen, die deelnemen aan de skillslab, de twee km gaan hardlopen. Dit zullen zij samen met hun begeleiders van het WKZ doen. Dit zal een geweldige prestatie en happening worden voor deze kinderen.

Meer informatie over de Jaarbeurs Utrecht Marathon is te vinden op www.jaarbeursutrechtmarathon.nl.

Meer informatie over De Stichting Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is te vinden op: www.vriendenwkz.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen