Unie KBO vindt gewillig oor bij Job Cohen

Array

Unie KBO vindt gewillig oor bij Job Cohen Een delegatie van Unie KBO heeft woensdag 1 februari constructief overleg gevoerd met PvdA-fractieleider Job Cohen en Kamerlid Jetta Klijnsma, die ouderenzorg in haar portefeuille heeft.

Het belangrijkste doel van dit eerste gesprek is om een regelmatig overleg tussen de Unie KBO met de PvdA-fractie tot stand te brengen. ”En dat is gelukt,” zegt voorzitter Hans Muis van Unie KBO. Hij en Jetta Klijnsma hebben afgesproken op vaste tijden om de tafel te zitten om het ouderenbeleid te bespreken. ”We hebben de basis gelegd voor een constructief contact,” vindt Muis.

Verder wilden de Unie KBO’ers kennismaken met de PvdA-fractie en kennisnemen van de standpunten van de socialisten. De delegatie vond een gewillig oor voor de problemen die de bond signaleert. De onderwerpen van gesprek waren de dreigende korting op de pensioenen, de ongunstige effecten van de scheiding van wonen en zorg en de situatie in de verpleeg- en verzorgingshuizen.

Door het scheiden van wonen en zorg wordt wonen in een woonzorgcomplex voor mensen met een laag inkomen onbetaalbaar, voerde kaderlid Hans Stuyver uit Wijdemeren aan. Cohen leek die zorg te delen. ‘Kunt u dat voor ons op papier zetten? Dan gaan wij ermee aan de slag,’ zei de fractieleider. Kamerlid
Klijnsma wil graag weten wat de bezuinigingen op de ouderenbonden betekenen voor het werk van de bonden: ?Kunt u opschrijven wat u meer kunt doen?’ Ook daarvan gaat een rapport naar Den Haag.

Muis spreekt van een zeer nuttig bezoek: ?Er werd over en weer geluisterd en de problemen zijn herkenbaar.’ De Unie KBO wil met alle Kamerfracties zulke  gesprekken gaan voeren.

bron: Unie KBO

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen