Jaarverslag 2011 van het Trimbos-instituut online

Array

Onder de titel Klaar voor de toekomst is het Jaarverslag 2011 van het Trimbos-instituut online beschikbaar. Thema is: ggz eerstelijnszorg.

In 2011 besteedde het Trimbos-instituut op diverse manieren aandacht aan de eerstelijns-ggz. Allereerst door onderzoek naar de effectiviteit van collaborative care. Hierbij werkt de huisarts direct samen met een ggz-hulpverlener. Dit blijkt niet alleen te leiden tot betere zorg, het vergroot ook de mogelijkheden om zorg en behandeling van de tweede lijn over te hevelen naar de eerste lijn. Ander onderzoek richtte zich op de toepassing van e-mental health, laagdrempelige internet therapieen.

Aan de hand van interviews met medewerkers van het Trimbos-instituut en professionals wordt het thema nader belicht. Daarnaast geeft het Jaarverslag een overzicht van de projecten en samenwerkings-verbanden die het instituut in 2011 is aangegaan.

Het Jaarverslag is via www.trimbos.nl/jaarverslag in te zien. Het financiele jaarverslag 2011 wordt gepubliceerd in april.

Van het Jaarverslag is ook een verkorte versie als brochure beschikbaar. U kunt deze brochure kosteloos bij het Trimbos-instituut bestellen. Artikelnummer AF1127.

Bron: Trimbos

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen