Verbinding tussen betrokken partijen leidt tot verbeteringen in de ouderenzorg

0
284

Door Barbara De Greeff en Pleuni Vullers
Over het realiseren van doorbraken in zorg en onderwijs gericht op ouderen

Op initiatief van adviesbureau &samhoud en het Utrecht Development Board van de gemeente Utrecht zijn diverse partijen samen gekomen om een doorbraak te realiseren in de onderlinge samenwerking in de ouderenzorg. Zij willen iets doen aan het probleem dat speelt in de ouderenzorg: de arbeidsmarkt is krap, er is aan de ene kant weinig instroom van jongen mensen op ROC’s die kiezen voor een opleiding in de ouderenzorg en aan de andere kant is de uitstroom bij ROC’s en in de VVT groot. Het doel: met elkaar een concreet initiatief starten en realiseren voor de stad Utrecht op het gebied van onderwijs en ouderenzorg.

Drie hoofdrolspelers evalueren het overleg: Sandra Kuijpers, regiomanager Leidsche Rijn bij zorginstelling Axion Continu, Robert Koch, directeur Strategische Accounts bij ROC Midden Nederland en Trude Maas, voorzitter van de Utrecht Development Board. Gezamenlijke eerste conclusie: op individuele basis zijn er veel goede initiatieven gestart. Deze positieve ontwikkeling moet nu worden voortgezet met meer onderlinge verbinding en gezamenlijk optrekken.

Lees de ervaringen van de drie hoofdrolspelers in het hele artikel op blog.samhoud.com

 Onze conclusie is dat veranderingen in de ouderenzorg vraagt om een lange adem en verbindende inspanningen. Graag roepen we belanghebbenden op zich aan te sluiten bij dit van oorsprong spontane maar inmiddels effectieve netwerk, via b.degreeff@samhoud.com: Together we build a brighter future.

Barbara de Greeff is partner bij gewoon ongewoon adviesbureau &samhoud. Pleuni Vullers is adviseur bij &samhoud. Beide zijn  gespecialiseerd in waardecreatie in de zorg