De oplossing voor de crisis: Werken tot je zeventigste

Array

We worden steeds ouder en gezonder, en kunnen daarom gemakkelijk doorwerken tot ons zeventigste. Op de website www.werkentotjezeventigste.nl kunnen Nederlanders toezeggen om langer door te werken en zo bijdragen aan een ‘symbolisch’ bedrag voor de BV Nederland. Dit initiatief is tot stand gekomen als reactie op de bezuinigingen. Als we drie jaar langer doorwerken ontvangen we drie jaar minder AOW en betalen we drie jaar langer pensioenpremie. Een verschuiving van de pensioenleeftijd naar 66 jaar in 2020 is veel te laat! De mensen die langer door kunnen werken, kunnen nu al iets doen

Samen in actie tegen bezuinigingen Met doorwerken tot ons zeventigste besparen we zoveel geld dat veel van de bezuinigingen die het kabinet voor ogen heeft, niet nodig zijn. Zo kunnen we in actie komen tegen bezuinigingen op het gebied van cultuur, zorg en pensioen. Op de website zijn de redenen van deelnemers te vinden. Zo vinden zij het onder andere belangrijk dat studeren en concertkaartjes betaalbaar blijven. Deelnemers kunnen deze lijst zelf aanvullen. Alle redenen komen op de site te staan. Ook op Twitter is de hashtag werkentot70 actief.

Bent u ook bereid om door te werken tot uw zeventigste? Teken ervoor via http:/ /werkentotjezeventigste.nl/

Initiatiefnemers Het initiatief voor Werkentotjezeventigste.nl komt van Mikkel Hofstee, Folef Bredt en Pepijn van der Meulen. De drie richtten tien jaar geleden het bedrijf Lifeguard op. Deze partner in Health & Performance stimuleert organisaties om het beste uit hun personeel te halen. Een bedrijf is zo gezond als de mensen die er werken. Onlangs publiceerde Lifeguard het boek ‘Gezond gedrag is besmettelijk’ over gezondheidsmanagement binnen bedrijven.
Bron: www.perssupport.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen