Eindhoven bindt strijd aan met zwaarlijvigheid

Array

Eindhoven gaat de strijd aan met zwaarlijvigheid. Via een prijsvraag, een `challenge’, dingt de stad met een innovatieve oplossing voor deze toenemende problematiek mee naar de Living Labs Global Award 2012. De opzet van de challenge is eenvoudig: het openbaar maken van zoveel mogelijk informatie over obesitas, gezondheid en gezond leven om te komen tot nieuwe inzichten, producten en diensten.

De gemeente Eindhoven heeft voor deze internationale wedstrijd drie categorieen benoemd: apps voor kinderen en ouders om gevolgen van overgewicht bij kinderen onder de aandacht te brengen, applicaties die mensen stimuleren samen wat aan hun gewicht te doen en instrumenten om data en gevolgen beter te begrijpen en om te zetten in acties. Iedereen kan meedoen, inschrijven kan tot 17 februari via de website van Living Labs Global Award 2012.
Eindhoven is een van de 20 steden, verspreid over vier continenten, die met Living Labs Global, de Wereldbank, Oracle, CityMart.com en de Climate Group werkt aan innovatieve oplossingen om de levensstandaard van meer dan 100 miljoen mensen te verbeteren. De laatste jaren neemt het aantal zwaarlijvige volwassenen én kinderen steeds meer toe. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid en de gezondheidszorg. De gemeente Eindhoven gaat daarom het gevecht met obesitas aan door informatie over gezondheid en een gezonde levensstijl aan te bieden.

Living Labs Global Award
Voor deze award strijden internationale aanbieders van technologie en diensten om twintig eerste plaatsen en de kans hun oplossing in deze steden als pilot uit te voeren. Er zijn 21 wedstrijdcategorieen. Inzendingen worden beoordeeld door internationale experts, waarbij gekeken wordt naar criteria als impact op klimaat en gemeenschap, innovatie, marktrelevantie en implementatiegemak. De categorieen zijn vastgesteld in samenspraak met besluitvormers in steden overal ter wereld. Achter elke categorie ligt het commitment van een stad om het winnende project als pilot uit te voeren en de impact van de oplossing op het behalen van de doelstellingen van de gemeenschap te evalueren. De vorige editie van de Awards leverde 562 inzendingen uit 41 landen op. Winnaars waren onder meer een slim realtime p2p-parkeersysteem in Stockholm en een open-databurgerparticipatieplatform in San Francisco.

Inzendingen voor deelname aan de Living Labs Global Award kunnen worden ingestuurd tot 17 februari 2012. Op 5 maart 2012 presenteert iedere partnerstad een shortlist van de 5 beste plannen. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in mei 2012 in Rio de Janeiro, gelijk met de top in Rio over innovaties bij stedelijke diensten.

Bundeling internationale kennis en kracht bij aanpak stedelijke problemen

Living Labs Global is een officieel erkend mondiaal initiatief voor maatschappelijke innovatie. De internationale non-profitorganisatie zet zich in voor nieuwe technologieen en diensten ten behoeve van grote stedelijke uitdagingen als sociale inclusie, intelligent vervoer, automatisering van stedelijke diensten, stadsverlichting, open-datasystemen, slim wonen en gezondheidszorg. De huidige wereldmarkt voor innovatieve oplossingen voor stedelijke voorzieningen kampt met een gebrek aan kennis over internationale ervaringen, technologieen en nieuwe zakelijke ideeen. Living Labs Global verzamelt en presenteert met de Living Labs Global Showcases oplossingen waarmee steden aantrekkelijker, inclusiever, efficienter en meer divers worden. De organisatie werkt wereldwijd samen met 50 steden, waaronder Barcelona, Kaapstad, Hamburg, Lagos, Kristiansand, Mexico-Stad en Eindhoven, en meer dan 500 bedrijven en innovatiecentra.

Bron: Gemeente Eindhoven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen