Gouden standard bij de vaatanalyse

Array

Een op de drie Nederlanders sterft aan een hart- of vaatziekte. De Vascular Explorer van cardimed wordt gebruikt voor vroegdiagnostiek van eventuele schade aan hart- en bloedvaten. Internationale medisch wetenschappelijke studies hebben inmiddels aangetoond dat de resultaten van de meting uiterst betrouwbaar zijn. Na afloop van het onderzoek is een rapport beschikbaar met de resultaten van de metingen

PWA – Pulse Wave Analyse en PWV – Pulse Wave Velocity zijn belangrijke parameters voor een succesvol behandeling van hart- en vaatziekten. Door de bepaling van de arteriele puls aan de armen en benen, kunnen de aortale bloeddruk worden berekend en kan de augmentatie index (AIx) als documentatie van de reflecterende drukgolf worden geanalyseerd. De arteriele pulsgolf wordt geregistreerd en de augmentatie index (AIx) wordt berekend. De AIx laat de elasticiteit van de vaten zien. Een “vroege indicator” als hulp voor de juiste behandelingsstrategie.

De berekening van de pulssnelheid (PWV) als indicator voor vaatstijfheid bij hart- en vaatziekten rond een geautomatiseerde vaatanalyse af. De PWV en AIx worden als de “golden standaard” in de vaatanalyse gezien.

Nieuw is de “Vascular Explorer” van cardimed voor de perifere vasculaire diagnostiek. Met behulp van geavanceerde twee-kanaals drukmetingen, met name screening van arterioscerlotische macroangiopathies (perifere arteriele occlusieve ziekte “PAD”, Peripheral Media Sclerose) wordt de vaatleeftijd bepaald.

 

 

 

Recente artikelen