Alzheimer Nederland ontvangt EUR 317.162,- van VriendenLoterij

Array

Alzheimer Nederland ontvangt & 317.162,- van VriendenLoterij

Op 7 februari jl. vond de jaarlijkse bijeenkomst van de VriendenLoterij (voormalige Sponsor Bingo Loterij) plaats. Op dit feestelijke Goed Geld Gala werd bekendgemaakt dat Alzheimer Nederland een bedrag van ? 317.162,- ontvangt uit de afdracht van 2011. Ruim 15 duizend euro meer als in 2010!

Over de VriendenLoterij
Bij de VriendenLoterij kun je als deelnemer zelf bepalen waar de opbrengst van het gekochte lot (50% van elk lot) terecht komt. Bij deze loten geeft de deelnemer vooraf aan mee te willen spelen voor bijvoorbeeld Alzheimer Nederland. En winnen: dat kan óók samen. Elke deelnemer die bij de VriendenLoterij in de prijzen valt, mag diezelfde prijs verdelen onder vijf vrienden die ook deelnemer zijn.
De VriendenLoterij komt voort uit de Sponsor Bingo Loterij. Deze bereikte over 2010 een totale inleg van ruim 90 miljoen euro. Hiervan is de helft, 45 miljoen euro, afgedragen aan 36 goede doelen en 3.600 clubs en verenigingen. De VriendenLoterij is onderdeel van De Goede Doelen Loterijen, waartoe ook de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij behoren.

bron: Alzheimer Nederland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen