Bezwaar tariefsbeschikking logopedie

Korting van 5 miljoen is onterecht, zegt NVLF-bestuur.
Het bestuur van de NVLF heeft een bezwaar ingediend bij de NZa tegen de tariefbeschikking logopedie d.d. 16 december 2011 met kenmerk TB/CU-7030-01 tegen de opgelegde aanwijzing van VWS van 5 miljoen. Tegelijkertijd heeft de NVLF aan minister Schippers van VWS verzocht om de aanwijzing te onderbouwen.

De NVLF is van mening dat de structurele korting van 5 miljoen euro onterecht is, aangezien het kostenonderzoek bevestigt dat het tarief te laag was.

Met deze bezuiniging heeft de logopedist meteen te maken met een verlaging van het tarief. Hierdoor wordt het wederom onmogelijk voor de logopedist om een inkomen te verdienen waar deze recht op heeft. De verhoging wordt teniet gedaan door genoemde korting.

Pas in 2014 kunnen logopedisten het volledige tarief dat de NZa heeft vastgesteld in rekening brengen vanwege de gefaseerde invoering.

bron: NVLF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen