Drie ton bij elkaar gefietst

Array

Ruim drie ton leverde de 21e editie van het evenement Sporten voor Sophia op. Deze opbrengst gaat naar longonderzoek door MRI bij heel jonge kinderen.

Ongelofelijk blij
”We zijn er ongelooflijk blij mee”, reageert prof. Bert van der Heijden, hoofd Kindergeneeskunde. Ondanks tijden van bezuiniging is er & 300.067 opgehaald. Het ingezamelde geld gaat het Erasmus MC Sophia besteden aan de ontwikkeling van longonderzoek met behulp van MRI.

Geen straling
Met de MRI kan de groei en beweeglijkheid van jonge kinderlongen worden gemeten en onderzocht. Er wordt geen schadelijke straling gebruikt. Van der Heijden: “Dit soort dingen passen niet in de gewone zorgbudgetten.”

Ook in Zeeland
Sporten voor Sophia startte op vrijdagavond met aquarobic. Op zaterdag en zondag werd er gespind, in blokken van drie uur. Deelnemers konden zich laten sponsoren, ook kwamen er cheques binnen van verschillende bedrijven. Het evenement bleef niet beperkt tot Rotterdam: ook in Zeeland werd gesport voor
Sophia met een opbrengst van ? 90.000.

Tot in lengte van dagen
Van der Heijden: “Sporten voor Sophia kan nog tot in lengte van dagen doorgaan. Volgend jaar wordt het een speciale editie want het Erasmus MC-Sophia bestaat in 2013 precies 150 jaar. Dat willen we vieren!”

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen