SMC: Neem een kijkje in een supergroot hart van 8 meter breed en 6 meter hoog

Array

Kom op zondag 19 februari naar het AMC in Amsterdam voor de publieksdag Tussen Lab & Leven. Tussen Lab & Leven is een serie dagen over wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Maak op een toegankelijke en unieke manier kennis met wetenschappers en hun werk.

Neem een kijkje in een supergroot hart van 8 meter breed en 6 meter hoog. Word wijzer tijdens een publiekslezing over Kortsluiting: ritmestoornissen van het hart door prof. dr. Vincent Christoffels en dr. Joris de Groot.

Krijg een rondleiding door verschillende laboratoria van het AMC. Ontmoet een onderzoeker. Of kom alles te weten over reanimatie en aangeboren hartafwijkingen.
Aanmelden

Workshops
Bij binnenkomst kunt u zich aanmelden voor verschillende workshops. Natuurlijk kunt u ook de informatiemarkt bezoeken. Een kijkje nemen in het supergrote hart waar een verpleegkundige uitleg geeft over hart en vaten. Of geprepareerde harten bekijken van museum Vrolik.

Rondje LabRondleiding laboratoria hart- en vaatonderzoek
Red een leven Reanimatiedemonstratie
Ontmoet een onderzoeker Over onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen
Bouwfouten Aangeboren hartafwijkingen bekijken en begrijpen
Machines in chirurgie Over de werking van een hart-longmachine en andere apparatuur
De ontwikkelende mens in 3D Een speurtocht naar ons prille begin
Gezond koken Demonstratie door een professionele kok en advies door hartfalenverpleegkundige
Heeft u dat nou ook?! Ervaringen delen met (partners van) hart- en vaatpatienten
Vrouw & Hart Over hart- en vaatziekten bij vrouwen

Download:

Tussen Lab & Leven is een initiatief van de Hartstichting en De Hart&Vaatgroep, in samenwerking met het AMC.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen