LHV ontwikkelt ‘hulpformulier tijdsbesteding’ voor NZa-kostenonderzoek

Array

Als u door de NZa geselecteerd bent voor het NZa-kostenonderzoek, dan wordt u gevraagd diverse gegevens over uw praktijk te verstrekken. Een van de onderdelen betreft een opgave van uw gemiddelde tijdsbesteding per week in de eerste helft van 2011. Omdat dit lastig is te reproduceren, heeft de LHV hiervoor een hulpformulier ontwikkeld.
Met het LHV-hulpformulier kunnen u en de andere zorgverleners van uw praktijk de tijdsbesteding van een werkelijke week in 2012 registreren. Daarmee heeft u een indicatie van een gemiddelde week in de eerste helft van 2011, inclusief een onderverdeling naar de verschillende categorieen tijdsbesteding.
Als u deze indicatieve week aanvult met en aanpast voor de relevante overige activiteiten van 2011, resulteert dit in een betrouwbare tijdsregistratie voor het kostenonderzoek.

Mis geen uren
Het is belangrijk dat u bij de opgave aan de NZa geen uren mist. De tarieven voor huisartsenzorg 2013 e.v. zullen eventueel aangepast worden op basis van de uitkomsten van het NZa-kostenonderzoek.

Downloaden
Hieronder kunt u het digitale hulpformulier downloaden en gebruiken. U kunt het digitaal invullen, maar als u wilt kunt het ook printen en met de hand invullen. In de toelichting vindt u o.a. de definities van de verschillende tijdsbestedingscategorieen.

LHV-hulpformulier tijdsbesteding (xlsx)

Toelichting LHV-hulpformulier tijdsbesteding (pdf)

Tips van collega’s en de LHV

De LHV heeft een besloten groep opgericht op HAweb, bestemd voor huisartsen die in de steekproef zitten van het NZa kostenonderzoek. In deze groep kunt u met andere deelnemers ervaringen uitwisselen, discussieren en vragen stellen aan de LHV. Ook plaatst de LHV informatie, zoals antwoorden op veelgestelde vragen en tips.

De groep is op HAweb te vinden onder de naam NZa-kostenonderzoek.
Als u geregistreerd bent op HAweb, klikt u in de groep rechts op ‘Lidmaatschap aanvragen’. Wij voegen u dan toe als lid van de groep. Bent u nog niet geregistreerd, dan kunt u dit hierdoen.

Bron: LHV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen