DiaSana plaatst derde MRI-scanner

Hijsen MRI bij DiasanaBij diagnostisch centrum DiaSana in Mill is op 11 februari 2012 de derde MRI-scanner geplaatst. Bijzonder aan deze scanner is dat het één van de eerste digitale MRI-scanners van Nederland is. De digitalisering zorgt voor een scherpere beeldkwaliteit en maakt de voorbereiding van patienten korter. Daarnaast is de tunnel waar de patient in ligt 10 cm. breder en is zowel de scanner als de ruimte waar hij in staat voorzien van Ambilight. Hierdoor ondervindt de patient een comfortabelere behandeling dan bij de conventionele MRI-scanners.

Wegafzetting
Omdat de magneet van de scanner meer dan 5 ton weegt en DiaSana middenin de orthopedische kliniek ViaSana ligt, is in het dak een opening gemaakt van 2 bij 2,5 meter. Vervolgens werd de magneet met een grote telescoopkraan via het dakluik in de bestemde ruimte geplaatst. Om ruimte te maken voor de kraan werd op zaterdagochtend een gedeelte van de Hoogveldseweg in Mill afgezet. Naast de magneet werden ook andere onderdelen van de scanner ingetakeld. Er waren ongeveer twee uur nodig om alle takelbewegingen uit te voeren.

 Korte wachttijd
De scanner is een aanvulling op de al aanwezige röntgen- en MRI-faciliteiten. Zo beschikt DiaSana over een open MRI-scanner die geschikt is voor patienten met claustrofobie en overgewicht. Met deze apparatuur worden botten, spieren en zenuwen van de orthopedische patienten van ViaSana in beeld gebracht. Daarnaast ziet DiaSana patienten van ziekenhuizen en huisartsen uit heel Nederland, zij worden doorverwezen voor onderzoeken van de bloedvaten, borsten, buik en het hoofd. Door de komst van de derde scanner kan DiaSana deze patienten een korte wachttijd aan blijven bieden.

Recente artikelen