Eerste Gouden Voeten Award voor Linda Wagenmakers

ProVoet kent Gouden Voeten Award toe aan Linda Wagenmakers, één van de eerste musicalsterren van Nederland
Zaterdag werd tijdens het 10 jarig jubileumcongres van ProVoet, brancheorgansiatie voor de pedicure, voor het eerst de Gouden Voeten Award uitgereikt. Met de Gouden Voeten Award vraagt ProVoet aandacht voor de voetgezondheid van werkende Nederlanders. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met klachten rondlopen die door een bezoekje aan de pedicure verholpen kunnen worden.

Linda Wagenmakers, bekend geworden door haar rol in Miss Saigon en het Eurovisie Songfestival van 2000 en in maart 2012 in Ahoy met het musicalgala “Musical Classics”, kreeg de Gouden Voeten Award vanwege het feit dat zij door haar werk haar voeten meer dan gemiddeld belast. “Tijdens mijn optredens draag ik plateauzolen en hakken van minstens 10 cm. Ik dans en loop daar hele avonden op en heb dan ook vaak last van mijn voeten”, zo lichtte Linda toe. De Gouden Voeten Award, een sculptuur, werd  aan haar overhandigd door Ben Wagemakers, voorzitter van ProVoet.

In haar dankwoord sprak Linda lovende woorden over het werk van de pedicure. “Mijn voeten zijn me heel wat waard en ik laat ze dan ook graag professioneel verzorgen. Bovendien vind ik een bezoek aan de pedicure een fijn verwenmoment; ik voel me daarna heerlijk ontspannen. Mijn voeten zijn lekker opgefrist en zacht en ze kunnen er weer een poosje tegenaan. Ik raad het iedereen aan; het kost weinig tijd en je gaat weg met happy feet!”

Recent onderzoek van ProVoet toont aan dat meer aandacht voor professionele voetverzorging onder werkende Nederlanders wenselijk is. Bijna 60% heeft last van hun voeten door het werk (door veel lopen, staan en zware dingen tillen of dragen), waarbij overtollig eelt (34%), voetschimmel (27%), zweetvoeten (22%), schimmelnagels (18%), ingroeiende teennagels (15%), kloven (14%) en likdoorns/eksterogen (12%) het meeste genoemd werden.

Hoewel zij beseffen dat voetklachten kunnen bijdragen aan het ontstaan van nek- en rugklachten, nemen zij in de meeste gevallen geen adequate actie. Het niet nodig vinden van professionele voetverzorging (38%), te hoge kosten (25%), onbekendheid met de werkzaamheden van een pedicure (19%) en tijdgebrek (17%) zijn de meest genoemde redenen om niet naar een pedicure te gaan. ProVoet grijpt het onderzoek aan om samen met werkgevers de voetgezondheid van werknemers  in risicoberoepen te verbeteren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen