Hartstichting, De Hart&Vaatgroep en AMC maken hart- en vaatonderzoek toegankelijk

Array

Zondag 19 februari is iedereen welkom in het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam voor de publieksdag ‘Tussen Lab & Leven’. Op een toegankelijke en unieke manier maakt men kennis met wetenschappers en hun werk. Alles in het teken van hart- en vaatziekten.

Tussen Lab & Leven
Men kan een kijkje nemen in een supergroot hart van 8 meter breed en 6 meter hoog en er worden diverse workshops georganiseerd. Van een kijkje in een laboratorium en ontmoetingen met onderzoekers tot een stoomcursus gezond koken. Prof.dr. Vincent Christoffels en dr. Joris de Groot van het AMC leggen in hun publiekslezing alles uit over ritmestoornissen van het hart.

Deze publieksdag in het AMC maakt deel uit van een  landelijke serie publieksdagen over wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Wanneer en waar
De publieksdag op zondag 19 februari duurt van 12:15 uur tot 17:00 uur en vindt plaats in het Academisch Medisch Centrum (AMC), Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam.

Men kan zich aanmelden via hartstichting.nl/kalender, waar ook meer informatie te vinden is over de publiekslezing en de verschillende workshops.

Samenwerking
Tussen Lab &  Leven is een initiatief van de Hartstichting en De Hart&Vaatgroep, in samenwerking met verschillende universitair medische centra in het land.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen