Huisartsopleiding verhuist naar Zeist

Array

De Huisartsopleiding en de Julius Academy hebben samen met Julius Clinical Research onlangs hun intrek genomen in een nieuw pand aan de voet van Slot Zeist. Na een grondige renovatie is de locatie in gebruik genomen en vorige week werd deze officieel geopend.

Tegelijk met de opening wordt het derde lustrum gevierd van het Julius Centrum, dat vooral bekend is om het epidemiologisch onderzoek,  een tak die zich nog wel in het hoofdgebouw van het UMC Utrecht bevindt. De Huisartsopleiding, die daar ook was gevestigd, is daar echter allang uitgegroeid. In de afgelopen vijftien jaar is het aantal aios namelijk meer dan verdrievoudigd, waardoor ook het pand dat de opleiding in De Bilt had te klein werd. ‘We waren op zoek naar een nieuwe locatie en toen viel het oog van Rick Grobbee op deze plek’, vertelt hoofd van de Huisartsopleiding Ron Pieters. Grobbee, oprichter en tot voor kort voorzitter van het Julius Centrum, zag mogelijkheden om Julius Clinical Research (JCR) hier te vestigen.

JCR is een afsplitsing van het Julius Centrum die vier jaar geleden is ontstaan om internationaal klinisch onderzoek te doen naar effecten van geneesmiddelen. ‘We doen grootschalig onderzoek,’ zegt CEO Peter Schoevers, ‘maar wel geworteld in de academische traditie.’ Omdat het pand voor JCR alleen te groot was, was het mogelijk voor de Huisartsopleiding om ook een vleugel te betrekken. Voor een optimaal gebruik van de ruimte werd bovendien besloten ook de Julius Academy, het congrescentrum voor bij- en nascholing voor zorgprofessionals, hier te vestigen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen