Nachtelijk werkbezoek minister Edith Schippers aan Spoedeisende Hulp

Array

Gemeente Den Haag
Vrijdagnacht, 13 februari 2012 bracht minister Edith Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een werkbezoek aan de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van MCH Westeinde. Ze liet zich informeren over de organisatie van de spoedeisende zorg en zag hoe de beoordeling en behandeling van patienten verliepen.

Voorafgaand aan het werkbezoek aan de afdeling SEH reed de minister een paar uur mee op de ambulance. Rond 23:00 uur arriveerde ze voor een bezoek van twee uur. In deze periode waren enkele jonge patienten met psychische problemen op de Spoedeisende Hulp (SEH), en een aantal oudere patienten met elk diverse ziekten die op dat moment medisch-specialistische hulp nodig hadden.

Tijdens het werkbezoek op de ambulance en aan de afdeling SEH liep een cameraploeg van de IKON mee, die een reportage over de minister maakte. De uitzending is op 18 maart aanstaande.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen