Centrum Seksueel en Familiaal huiselijk Geweld in najaar van start

Array

Een laagdrempelige en veilige omgeving bieden, waar de versnipperde hulp rondom de slachtoffers van seksueel en familiaal huiselijk geweld bijeenkomt. Dat is het doel van het Centrum Seksueel en Familiaal Huiselijk Geweld (Centrum SFG). Naast een plek voor de acute opvang en de coördinatie van nazorg, krijgt het Centrum SFG de functie van Kenniscentrum. Huisartsen en andere hulpverleners kunnen bij het Centrum SFG terecht voor consultatie en advies. Ook is er plaats voor onderzoek. Het Centrum hoopt in het najaar van 2012 haar deuren te openen.

Koplopers
Het Centrum SFG is een Koplopersproject van Eerstelijnsgeneeskunde/Vrouwenstudies Medische Wetenschappen UMC St Radboud en het Universitair Gezondheidscentrum (UGC) Heyendael. Zij werken samen met de GGD Regio Nijmegen en de Spoedeisende Hulp UMC St Radboud (SEH). Ook de politie Zuid-Gelderland en vele anderen zijn betrokken.

Koplopers is een initiatief van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde UMC St Radboud. Koplopersprojecten zijn zorginnovaties, gedreven door mensen die vinden dat het anders kan en anders moet in de zorg.

Acute zorg, nazorg en zorginnovatie
Het Centrum SFG wordt voor de acute hulp gevestigd op de SEH van het UMC St Radboud. Daar vindt ook de opvang na acuut seksueel geweld plaats. Coördinatie van de nazorg gebeurt vanuit het UGC Heyendael. Het Centrum SFG is gelieerd aan Eerstelijnsgeneeskunde/Vrouwenstudies Medische Wetenschappen UMC St Radboud. Op deze manier komen wetenschap en zorginnovatie bij elkaar.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen